ترکیب طبیعی (مورین) که در میوه هایی مانند، پوست گواوا، برخی چای ها و بادام یافت میشود، توانایی چشمگیری در کاهش التهاب و رشد باکتری های مرتبط با بیماری لثه دارد.
پژوهشی تازه نشان داده است که مورین (morin)، یک ترکیب طبیعی موجود در سیب و پوست انجیر، بادام و برخی چای ها، میتواند التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه را کاهش دهد.

این تحقیق، که گروه دندانپزشکی دانشگاه ایالتی سائوپائولو در ماه اکتبر انجام داد و در مجله آرشیو بیولوژی دهان منتشر شد، بر ویژگی های ضدباکتری و ضدالتهابی مورین تمرکز داشت.
رسانه مگفای بهترین رسانه در زمینه سلامتی است.
پژوهشگران توضیح دادند که بیماری لثه یا پریودنتیت زمانی رخ میدهد که پلاک باکتریایی-لایه ای چسبناک از میکروب و ذرات غذا، روی دندان ها به میزان زیاد تجمع کند.
پریودنتیت ششمین بیماری مزمن شایع در جهان است و میتواند به از دست دادن دندان ها منجر شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی تقریباً نیمی از جمعیت جهان به نوعی بیماری دهان و دندان مبتلا هستند. درمان های معمول برای این بیماری پاکسازی و زدودن پلاک است، اما در برخی موارد،بیوفیلم های (تجمعی از سلول های میکروارگانیسم) باکتریایی انقدر مقاوم اند که حتی دندان پزشکان نیز نمیتوانند آنها را کاملاً حذف کنند.
در نتیجه معمولاً از آنتی بیوتیک های موضعی استفاده میشود، اما با توجه به افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک ها، پژوهشگران به دنبال درمانهای جایگزین بدون انتی بیوتیک اند.
لوچیانا سولرا سالس، دانشجوی دکترا سرپرست پروژه، میگوید:(مورین نوعی فلاونوئید است) که در میده هایی مانند سیب، پوست انجیر گوآوا، برخی چای ها و بادام یافت میشود. اما خوردن ساده آن کافی نیست و این ماده باید فراوری شده باشد تا موثر واقع شود.

هدف ما این است که از مزایای طبیعی آن استفاده و آنرا به شکلی تبدیل کنیم که بتوان از آن برای پیشگیری و درمان پوسیدگی و بیماری های لثه بهره برد.
تیم پژوهشی با استفاده از ترکیباتی مانند آلرژینات سدیم و ژلان گام (یک پلی ساکارید تخمیری)، پودری ساخت که مورین را از تجزیه محافظت کرد تا به صورت تدریجی و کنترل شده در محل لثه آزاد شود، روشی که تاکنون در داروسازی رایج بود، اما در دندانپزشکی کمتر استفاده شده بود.
برای مطالعه مقاله ادعای جوانسازی سلولی؛ مکملی که سن زیستی را ۱۲ سال کم میکند کلیک کنید.

