MSG چیست؟
مونوسدیم گلوتامات (MSG) یک نمک اسید گلوتامیک است، یک آمینو اسید که به طور طبیعی در بدن و بسیاری از غذاها یافت میشود. از آن به عنوان یک ماده تشکیلدهنده برای ایجاد طعم اومامی یا خوش طعم، یکی از پنج طعم اصلی، و به عنوان یک چاشنی برای تقویت طعم غذا برای یک وعده غذایی خوشمزهتر استفاده میشود.
MSG چگونه ساخته میشود؟
MSG با تخمیر نشاسته، چغندر قند، نیشکر یا ملاس ساخته میشود، بسیار شبیه به نحوه ساخت ماست، سرکه و شراب.
تاریخچه MSG
در طول تاریخ، مردم در سراسر جهان همیشه غذاهایی را مصرف میکردند که حاوی گلوتامات بودند. به عنوان مثال، جوامع آسیایی، با استفاده از جلبک دریایی که سرشار از گلوتامات است، یک آبگوشت درست میکردند. در سال ۱۹۰۸، پروفسوری ژاپنی به نام کیکونا ایكدا فهمید كه چگونه گلوتامات را از آبگوشت خارج كند. او همچنین دریافت که گلوتامات بود که باعث میشد سوپ طعم خوشمزهای داشته باشد. سپس او پتنت ثبت کرد و حق قانونی برای ساخت MSG را به او اعطا کرد. یک سال بعد، ساخته شد و به صورت تجاری فروخته شد.
بسیاری از مردم معتقدند که MSG برای سلامتی مضر است، اما اینایده ریشه در نژادپرستی ضد آسیایی و بیگانههراسی دارد. این افسانه در زمانی آغاز شد که تبعیض و نژادپرستی شدید و علنی علیه چینیها وجود داشت. دولت تلاشهایی برای محدود کردن مهاجرت چینیها با تصویب قانون منع ورود چینیها در سال ۱۸۸۲ انجام داد و مردم به ویژه نسبت به مهاجران چینی خصومت داشتند زیرا کارفرمایان میتوانستند آنها را استخدام کنند و دستمزد کمتری نسبت به همتایان خود به آنها پرداخت کنند.
در سال ۱۹۶۸، یک پزشک سفیدپوست که خود را “رابرت هومان کووک” مینامید اما بعداً مشخص شد که هاوارد استیل است، نامهای به مجله پزشکی نیوانگلند نوشت و در آن توصیف کرد که پس از خوردن MSG احساس بیماری کرده است. او از علائمی مانند بیحسی، ضعف و ضربان قلب سریع یاد کرد. این بیماری “سندرم رستوران چینی” نامیده میشد و اکنون “مجموعه علائم MSG” نامیده میشود.
مطالعات بیشتر در مورد MSG تنها بر سوء تفاهمات افزوده است. این مطالعات از چاشنی در دوزهای ۵ تا ۳۰ برابر بیشتر از دوز معمول و روشهای غیرمعمول مصرف MSG، مانند از طریق لولهها یا تزریق، به جای مصرف آن با غذا استفاده کردند.
مطالعات اخیرتر، از جمله یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۷، تردیدهایی را در مورد دقت تحقیقات قدیمی ایجاد کرده و افسانههای مربوط به MSG را رد کرده است.
آیا MSG برای شما مضر است؟
MSG برای شما مضر نیست. FDA MSG را در غذاها به عنوان “به طور کلی به عنوان بیخطر شناخته شده است” (GRAS) تشخیص میدهد، به این معنی که داشتن آن در غذای شما بد نیست. MSG نه تنها برای خوردن بیخطر است، بلکه طعم غذا را نیز بهبود میبخشد و میتواند برای بسیاری، از جمله کسانی که ممکن است از رژیم غذایی کم سدیم بهرهمند شوند، گزینه سالمی باشد. یک قاشق چای خوری MSG حاوی ۴۸۰ میلیگرم سدیم است. در همین حال، یک قاشق چای خوری نمک ۲۳۰۰ میلیگرم دارد که از مصرف توصیه شده انجمن قلب آمریکا برای اکثر بزرگسالان فراتر میرود.
حساسیت به MSG
برخی از افراد میگویند به MSG حساس هستند و پس از خوردن غذایی با این ماده علائمی دارند. این علائم عبارتند از:
- گرگرفتگی
- سردرد
- احساس فشار، بیحسی، سوزن سوزن شدن یا سوزش در صورت
- تعریق
- ضربان قلب سریع و تپنده
- درد قفسه سینه
- احساس بیماری
- ضعف
با این حال، بسیاری از مطالعات با کیفیت بالا که شامل افرادی بودند که گزارش میدادند به MSG حساس هستند، تأیید نکردند که MSG باعث ایجاد واکنشی میشود.
چگونه با MSG آشپزی کنیم؟
میتوانید MSG را به سوپها، خورشها، سبزیجات و سایر دستور العملهای غذایی خود به عنوان یک ماده تقویتکننده طعم اضافه کنید. MSG سدیم بسیار کمتری نسبت به نمک دارد. اگر پزشک به شما توصیه کرده است که رژیم غذایی کم سدیم داشته باشید، مانند فشار خون بالا، در نظر بگیرید که آن را با نمک برای طعم دادن به غذای خود به جای اضافه کردن نمک یا MSG به تنهایی استفاده کنید.
غذاهایی با MSG
MSG به طور طبیعی در بسیاری از غذاها از جمله ذرت، چغندر، گوجه فرنگی و پنیر وجود دارد. این ماده به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در بسیاری از غذاهای رایج موجود در سوپرمارکتها و رستورانهای محلی اضافه میشود. این ماده که در افزودنیهای اومامی یافت میشود، با هدف تقویت طعم غذاها، از جمله اسنکها، سوپها و نودلها است. در اینجا چند نمونه از غذاهایی که میتوانند حاوی MSG باشند آورده شده است:
چاشنیها
از آنجایی که MSG یک تقویتکننده طعم است، جای تعجب نیست که در بسیاری از چاشنیهایی که مصرفکنندگان برای گوشت و خورش میگذارند، گنجانده شده است. یک نمونه معمول بستههای ادویه تاکو است که معمولاً به گوشت اضافه میشود.
فستفود
MSG یک ماده رایج است که توسط بسیاری از رستورانهای فستفود از جمله KFC، Chick-fil-A، Wendy’s و McDonald’s برای تهیه غذاهای فست فودی مانند مرغ سرخ شده استفاده میشود.
سوپها
جای دیگری که MSG را پیدا خواهید کرد، قفسه سوپ در فروشگاه مواد غذایی است. این افزودنی برای افزایش طعم و شوری آنها استفاده میشود. به عنوان مثال، یکی از رایجترین سوپها – سوپ نودل مرغ از کمبل – حاوی MSG علاوه بر ۸۹۰ میلیگرم سدیم است.
سس و چاشنیها
چاشنیهایی مانند کچاپ، سس مایونز، سس باربیکیو، سس سویا، خردل و سس سالاد به دلیل تقویت طعم، حاوی MSG هستند.
چیپس
بسیاری از انواع چیپس و اسنکهای مرتبط حاوی MSG برای افزایش طعم شور و خوش طعم آنها هستند.
سوپها، چیپس، پنیر و گوشتهای فرآوریشده احتمالاً برای طعم بیشتر حاوی MSG هستند.
جایگزینهای MSG
اگر میخواهید از MSG اجتناب کنید، چند جایگزین وجود دارد که میتوانید به جای آن امتحان کنید. شایان ذکر است که بسیاری از غذاهای حاوی MSG مانند چیپس و فست فود لزوماً بخشی از یک رژیم غذایی متعادل نیستند و در صورت مصرف منظم میتوانند منجر به چاقی، بیماری قلبی، دیابت و سایر خطرات سلامتی شوند. از خوردن این غذاهای ناسالم خودداری کنید تا مقدار زیادی MSG را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
یک جایگزین برای MSG نمک است. با این حال، نمک در صورت مصرف بیش از حد با شرایطی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
سایر جایگزینها شامل تقویتکنندههای طعم طبیعی مانند:
- پودر سیر
- پودر پیاز
- زنجبیل
- ریحان
- آویشن
- شوید
نتیجهگیری
MSG به طور طبیعی در بدن و بسیاری از غذاها یافت میشود. همچنین میتواند یک ماده تقویتکننده طعم برای خوش طعم کردن غذای شما باشد. فکر کردن به اینکه MSG برای شما مضر است یک افسانه است که ریشه در نژادپرستی ضد چینی و بیگانههراسی دارد، زیرا مطالعات با کیفیت بالا نشان ندادهاند که داشتن MSG در غذا باعث ایجاد مشکل سلامتی میشود.
در واقع، MSG میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، بهویژه اگر شرایط سلامتی دارید که میتوانید از کاهش مصرف نمک خود بهرهمند شوید، مانند فشار خون بالا. سپس میتوانید با افزودن MSG همراه با نمک هنگام طعم دادن به غذایتان، میزان سدیم مصرفی خود را کاهش دهید.
جهت خرید مونو سدیم گلوتامات با خلوص و کیفیت رقابتی به همراه آنالیز و برگه سلامت با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی در ارتباط باشید.
سؤالات متداول درباره MSG
MSG چه کاری با بدن انجام میدهد؟
MSG به بدن انرژی میدهد و ممکن است به بهبود یادگیری و حافظه، در میان سایر مزایای سلامتی، کمک کند.
آیا MSG سالمتر از نمک است؟
MSG یک سوم سدیم کمتری نسبت به نمک دارد. داشتن آن در غذاهایتان با نمک برای تقویت طعم میتواند راه سالمتری برای ماندن در محدوده مصرف روزانه سدیم توصیهشده توسط انجمن قلب آمریکا، یعنی بیش از ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم در روز و ۱۵۰۰ میلیگرم برای اکثر بزرگسالان، بهویژه افرادی که فشار خون بالا دارند، باشد.
MSG چه طعمی دارد؟
MSG طعم خوشمزه، آبکی یا گوشتی دارد.
آیا MSG باعث خواب آلودگی میشود؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد MSG میتواند باعث خوابآلودگی شود. در عوض، ممکن است به شما انرژی بدهد.
آیا MSG باعث سرطان میشود؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد MSG باعث سرطان میشود.
منبع:
- https://www.webmd.com/diet/foods-high-in-msg
خیلی جالب بود مقالتون. ممنون. استفاده کردیم