صفحه اصلی > اخبار بازی : اخبار جدید پلی استیشن 6 و تاریخچه آن

اخبار جدید پلی استیشن 6 و تاریخچه آن

اخبار جدید پلی استیشن 6 و تاریخچه آن

اخبار جدید پلی استیشن 6 و تاریخچه آن

با ما همراه شوید تا در این مقاله به اخبار جدید پلی استیشن 6 و تاریخچه آن بپردازیم. امید است به سوالات شما نیز در این رابطه پاسخ دهیم.

 

تاریخچه کنسول‌ های پلی استیشن سونی

در سال‌های ابتدایی عرضه PlayStation، بازیکنان دهه ۹۰ شاهد انتشار بازی‌هایی مانند Crash Bandicoot ،Tomb Raider ،Metal Gear Solid و Resident Evil بودند. هر یک از این بازی‌ها نه تنها موفقیت‌های بزرگی کسب کردند، بلکه توانستند فرانچایزهای معروفی را به وجود بیاورند و حتی باعث ظهور سبک‌های جدیدی شوند.

هرچند این موفقیت‌ها حیرت‌آور بودند، اما توسعه‌دهندگان همچنان تلاش می‌کردند تا نحوه کارکرد بازی‌های سه‌بعدی را به درستی درک کنند. در آن زمان، دسته‌ها برای چنین تجربه‌هایی استاندارد نبودند و گیمرها بازی‌های سه‌بعدی را با زوایای ثابت دوربین تجربه می‌کردند. با وجود نقص‌های اولیه، پلی‌استیشن به سرعت در حال رشد بود و یک دوره جدید از ویدیوگیم را آغاز کرد.

موفقیت آن‌ها با عرضه PlayStation 2 در سال ۲۰۰۰ بیش از پیش افزایش یافت این کنسول میزبان بازی‌های کلاسیکی مانند Grand Theft Auto: San Andreas ،Metal Gear Solid 2 ،The Simpsons: Hit & Run ،Ratchet & Clank، TimeSplitters 2 بود. پلی استیشن ۲ مرزهای بازی‌های ویدیویی را جابجا کرد. با آرشیوی به عظمت بیش از ۴۰۰۰ بازی، هیچ کمبودی در عنوان‌های خارق‌العاده که سلیقه های مختلف را جلب کنند حس نمیشد.

سونی در سال ۲۰۰۵ پلی استیشن پرتابل یا همان PSP را عرضه کرد. با عرضه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری که ویژگی‌های جدیدی در بر داشتند و بازی‌های واقعاً فوق‌العاده‌ای مانند GTA: Liberty City Stories و Metal Gear Solid: Peace Walker، در همین حین، با عرضه دستگاه EyeToy که با پلی استیشن ۲ سازگار بود و نسخه اسلیم این کنسول، پلی استیشن ۲ در مسیر پیشرفت باقی ماند.

پس از سال‌ها عقب ماندن از مایکروسافت، سونی با عرضه PlayStation 3 اسلیم و ارزان‌تر بازگشت و این کنسول را به گزینه‌ای بسیار جذاب‌تر برای خرید تبدیل کرد. مهم‌تر از آن، تجربه بیشتر توسعه‌دهندگان در ساخت بازی برای این نسل، باعث شد آن‌ها به مرور زمان در بهره‌گیری از سخت‌افزار پلی استیشن ۳ بهتر عمل کنند. گرافیک بازی‌ها در طول عمر این کنسول پیشرفت مستمری داشتند و بازی‌هایی مانند The Last Of Us ،Heavy Rain و Beyond: Two Souls همچنان در زمره عناوین چشم‌نواز تاریخ بازی‌های ویدیویی باقی مانده‌اند.

در کنار پیشرفت سخت‌افزاری، نسل هشتم کنسول‌ها قصد داشت تجربه بازی‌های ویدیویی را طور دیگری متحول کند.در PlayStation 4 شاهد اضافه شدن دکمه اشتراک‌گذاری، تاچ پد، میکروفون و چراغ LED به کنترلر و قابلیت بازی از راه دور با استفاده از کنسول دستی PS Vita در راستای تعامل بیشتر با کنسول و بازی‌ها بودیم.

بخش زیادی از موفقیت اولیه پلی استیشن ۴ به دلیل تصمیمات نادرست مایکروسافت در مورد ایکس باکس وان بود. نیاز به اتصال دائمی اینترنت برای استفاده از کنسول و موضع بحث‌برانگیز آن‌ها در مورد مدیریت حقوق دیجیتالی (DRM)، سونی را حتی پیش از عرضه رسمی کنسول‌ها در موقعیت برتری قرار داد.

این نسل، عرضه بیشتر عناوین انحصاری و سینمایی سونی را داشتیم که به نوعی تخصص کنسول‌های این شرکت به حساب می‌آمدند. عناوینی مانند Until Dawn ،The Order: 1886 و Uncharted 4 در سال‌های اولیه نسل هشتم عرضه شدند. بعدها با ورود بازی‌هایی چون Marvel’s Spider-Man ،The Last Of Us: Part II و Ghost Of Tsushima مجموعه بازی‌های پلی استیشن ۴ به یکی از بهترین‌های تاریخ تبدیل شد.

با قدرت پردازشی PlayStation 5 بازی‌ها حالا بهتر از همیشه اجرا می‌شدند، با نرخ فریم بالاتر، رزولوشن 4K، بهره‌مندی از Ray Tracing و حافظه SSD که زمان بارگذاری را به‌شدت کاهش داد.

اما قدرت پردازشی تنها نقطه قوت پلی استیشن ۵ نبود. کنترلر دوال‌سنس (DualSense) روشی جدید برای تعامل بازیکنان فراهم کرد. در کنار بازخوردهای لمسی که واکنش دقیقی به اتفاقات درون بازی نشان می‌دهند، تریگرهای تطبیق‌پذیر (adaptive triggers) به بازیکنان اجازه می‌دهد تا مواردی مثل کشش زه کمان و فشار ماشه اسلحه را حس کنند. این تجربه در ابتدای نسل کاملاً جدید و خلاقانه بود.

با وجود مشخصات فنی پلی استیشن ۵، تعداد بازی‌های جدیدی که توانایی‌های کنسول را نشان دهند ناامیدکننده بود. در عوض، سونی به‌روزرسانی‌های نسل نهمی برای برخی از بازی‌های موجود منتشر کرد تا بازیکنان بتوانند تفاوت‌های گرافیکی پلی استیشن ۵ را تجربه کنند. Ghost Of Tsushima Director’s Cut به‌عنوان مثال، گام بلندی بود که دنیای زیبای این بازی را به بهترین شکل در نسل جدید پلی استیشن به تصویر بکشد.

تنوع بازی های ps5 موجب شده تا ما بهترین بازی های پلی استیشن 5 را معرفی کرده تا در کمترین زمان ممکن بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم پس از انتخاب کارت موردنظر، نسبت به خرید گیفت کارت پلی استیشن اقدام کنید تا تجربه مناسب‌تری از بازی‌های انتخابی داشته باشید.

از بهترین بازی های پلی استیشن 5 می توان به موارد زیر اشاره کرد:  Alan Wake II ، Armored Core VI: Fires of Rubicon ، Astro Bot ، Baldur’s Gate 3 ، Black Myth: Wukong ، Cyberpunk 2077 ، Death Stranding Director’s Cut ، Diablo IV ، Disco Elysium ، Elden Ring

خرید گیفت کارت پلی استیشن

مشخصات PS5 slim:

تاریخ عرضه نسخه PS5 اسلیم سپتامبر 2023 میباشد.پردازنده اصلی پلی استیشن 5 اسلیم مانند نسخه فت،ساخت شرکت AMD مدل رایزن x86-64 با معماری Zen 2 است. این پردازنده دارای 8 هسته اصلی و 16 هسته مجازی است وفرکانس آن تا 3.5 گیگاهرتز ثبت شده است. پردازنده گرافیکی یا GPU کنسول نیز مجدد ساخت شرکت AMD مدل Radeon است که معماری آن از نسل RDNA-2 است. فرکانس GPU بر اساس نوع استفاده تا 2.23 گیگاهرتز متغیر و به قابلیت های جذاب Ray Tracing نیز مجهز شده است. حافظه GPU نیز 16 گیگابایت از نسل GDDR6 است که با پهنای باند 448 گیگابایت بر ثانیه ثبت شده است. این مشخصات بین دو نسل پلی استیشن 5 و پلی استیشن 5 اسلیم، کاملا یکسان است.

قدرت پردازنده ps5 را با ترافلاکس اندازه‌گیری می‌شود و CU و سرعت کلاک مشخص و کیفیت رزولوشن نیز با کیفیت خروجی صدا و تصویر سنجیده می‌شوند. هرچه کیفیت پردازنده، خروجی صدا و تصویر بالاتر باشد، بازی‌های پلی استیشن با کیفیت و سرعت بهتری اجرا می‌شوند. کیفیت پردازنده و گرافیک ps5 اسلیم نسبت به نسل قبلی خود یعنی PS4 بالاتر رفته و کیفیت K8 را نیز پشتیبانی می‌کند.

اما اگر علاقه زیادی به بازی‌های جدید و مهیج مانند فرنچایز دارید، لازم است زودتر برای خرید ps5 اسلیم اقدام کنید.

مشخصات PS5 Pro:

کنسول Playstation ۵ Pro در نوامبر 2024 عرضه شد. از مشخصات کلی آن پردازنده مرکزی رایزن Zen 2 با معماری x86-64 و هشت هسته و ۱۶ رشته می باشد،پردازنده گرافیکی معماری RDNA با قدرت ۱۶.۷ ترافلاپس است،رم ۱۶ گیگابایت حافظه GDDR6 برای گرافیک و دو گیگابایت حافظه GDDR5 برای سیستم‌عامل می باشد،منبع تغذیه ۳۹۰ وات فضای ذخیره‌سازی دو ترابایت اس‌اس‌دی است.

پلی استیشن 5 پرو از قابلیت سازگاری با بازی‌های قدیمی برخوردار است و می‌تواند بیش از 8500 بازی پلی استیشن 4 (PS4) را اجرا کند. این کنسول همچنین به ویژگی خاصی به نام Game Boost مجهز است که بهبودهایی در عملکرد و کیفیت این بازی‌های قدیمی ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، برخی از این بازی‌ها با فریم‌ریت بالاتر یا وضوح تصویری بهتر اجرا می‌شوند.

 انتقال اطلاعات کنسول پلی‌استیشن 5 به پلی‌استین 5 پرو:

  • انتقال فایل با استفاده از اشتراک PS Plus 
  • استفاده از Back Up & Restore
  • استفاده از Data Transfer

مطمئن‌ترین راه برای انتقال فایل‌های ذخیره شده، استفاده از اشتراک PS Plus است. شما با خریداری هرکدام از اشتراک‌های PS Plus، بدون توجه به محدودیت‌های هرکدام، می‌توانید به فضای ابری دسترسی داشته باشید و فایل‌های ذخیره بازی را در کنسول پلی‌استیشن 5 به فضای ابری (Cloud Storage) منتقل کنید و سپس آن‌ها را در پلی‌استیشن 5 پرو خود دانلود کنید.

ابتدا از اشتراک فعال PS Plus خود مطمئن شوید سپس به تنظیمات Save Data در PS5 بروید و در آن‌جا، گزینه Upload را انتخاب کنید.سیوها و داده‌های خود را آپلود کنید.در PS5 Pro وارد همان منو شوید و گزینه Download را انتخاب کنید تا فایل‌ها را دریافت کنید.
پس از تکمیل این مراحل، همگام‌سازی آغاز می‌شود و زمان تکمیل آن بسته به حجم داده‌ها و سرعت اینترنت، تغییر می‌کند. هرچند که سیو بازی‌ها، معمولا حجم چندانی ندارند اما اگر تعداد آن‌ها بیش از اندازه زیاد باشد، می‌تواند بین چند دقیقه تا چند ساعت برای تکمیل زمان ببرد.

مراحل را به ترتیب طی کنید و در ابتدا سیو فایل‌های PS5 خود را آپلود کنید تا فایل‌های دانلود شده در PS5 Pro، کاملا به‌روز باشند.

انتقال بازی از PS5 به PS5 Pro، استفاده از قابلیت پشتیبان‌گیری و بازیابی (Back Up & Restore) است که به شما اجازه می‌دهد تا تمام داده‌ها و تنظیمات سیستم خود را از PS5 به PS5 Pro منتقل کنید. پیش از انجام مراحل، اطمینان حاصل کنید که یک هارد اکسترنال در اختیار دارید.

در PS5 خود به تنظیمات (Settings) رفته و سپس سیستم (System) را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، بر روی گزینه پشتیبان‌گیری و بازیابی (Back Up and Restore) کلیک کنید.
هارد اکسترنال را به کنسول متصل کرده و گزینه ” Back Up Your PS5 ” را انتخاب کنید تا سیوها و تنظیمات دانلود شوند.
اکنون هارد را جدا کرده و مراحل قبلی را در کنسول PS5 Pro طی می‌کنیم؛ اما این بار گزینه “Restore” را انتخاب می‌کنیم.
هارد اکسترنال را به کنسول متصل کرده تا تمام داده‌های فعلی شما حذف و با داده‌های موجود در هارد اکسترنال جایگزین شود.
این روش برای کاربرانی که اولین بار کنسول PS5 Pro خود را راه‌اندازی می‌کنند می باشد.

روش دیگر استفاده از Data Transfer می باشد و این کار از طریق یک اینترنت یکسان انجام می‌شود و با اتصال دو دستگاه به یک شبکه Wifi مشترک، می‌توانید انتقال فایل‌ها را آغاز کنید. ابتدا هر دو کنسول را روشن و به یک شبکه Wifi متصل کنید.سپس در PS5 Pro به بخش تنظیمات (Settings) و سپس سیستم (System) رفته و گزینه Data Transfer را انتخاب کنید تا مرحله جست‌وجو برای کنسول PS5 آغاز شود.
پس از کمی جست‌وجو، یک سری حروف و اعداد به شما نمایش داده می‌شود که بیانگر کنسول شما است. بر روی آن کلیک کنید تا مراحل انتقال فایل‌ها آغاز شود.
این روش تمام اطلاعات PS5 شما را به صورت کامل دانلود می‌کند؛ بنابراین زمان انتقال فایل‌ها، بسیار بیشتر از دیگر روش‌ها خواهد بود. بهتر است که قبل از انجام این کار، فایل‌های اضافه را حذف کنید تا زمان انتقال به حداقل برسد.

 

پلی استیشن 5

نسل آینده PlayStation 6:

سونی هر چند سال یکبار کنسول‌های بازی خودش را راهی بازار می‌کند. معمولا این اتفاق هر هفت یا هشت سال رخ می‌دهد. پس این احتمال وجود دارد تاریخ عرضه پلی استیشن 6 نزدیک سال ۲۰۲۷ باشد.

براساس گزارش‌های مختلف روند ساخت کنسول پلی استیشن ۶ هم در سال ۲۰۲۱ شروع شده و احتمالا این کنسول در سال ۲۰۲۶ راهی بازار می‌شود. پس می‌توانیم بگوییم که کنسول پلی استیشن ۶ بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۷ راهی بازار می‌شود.

داریم که کنسول پلی استیشن ۶ از نظر سخت‌افزاری پیشرفت‌های زیادی کرده باشد. انتظار داریم که کنسول پلی استیشن ۶ در قسمت حافظه داخلی بهبود پیدا کرده باشد. روند ارتقا حافظه داخلی پلی استیشن ۵ به راحتی ایکس باکس سری ایکس و اس نیست. امید است که در پلی استیشن ۶ این روند آسان‌تر باشد.

پشتیبانی از بازی‌های نسل قبل یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که امیدواریم  آن را به شکلی بهتر روی PS6 مشاهده کنیم. در حالی که انتظار داریم بازی های پلی استیشن 6 کیفیت بالایی داشته باشند، انتظار داریم که بتوانیم بازی‌های PS5 و PS4 و حتی PS3 و کنسول‌های قدیمی‌تر را هم تجربه کنیم.
رابط کاربری بهبود یافته هم قطعا یکی دیگر از اتفاقاتی خواهد بود که روی پلی استیشن ۶ مشاهده می‌کنیم. موضوعی که مشتاق هستیم در زمان خرید پلی استیشن 6 آن را شاهد باشند، ارتقا کیفیت این کنسول از نظر نرم افزاری و سخت افزاری است.

در حال حاضر جزئیات کمی در مورد سخت افزار و مشخصات فنی PS6 وجود دارد. طبق پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود سونی به همکاری خود با AMD ادامه دهد و به همین دلیل مانند PS5، احتمالا سخت افزار کنسول PS5 Pro و PS6 را نیز ای ام دی تامین می‌کند. این همکاری می‌تواند به انتشار بازی‌های بین نسلی برای کنسول‌های سونی نیز کمک کند.

طبق پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود سونی به همکاری خود با AMD ادامه دهد و به همین دلیل مانند PS5، احتمالا سخت افزار کنسول PS5 Pro و PS6 را نیز ای ام دی تامین می‌کند. این همکاری می‌تواند به انتشار بازی‌های بین نسلی برای کنسول‌های سونی نیز کمک کند.

نسل بعدی تراشه های AMD قرار است در سال 2025 معرفی شود و احتمالا در همان زمان نیز سخت افزار داخلی کنسول PS6 معرفی خواهد شد. ما همچنین انتظار داریم که کنسول پلی استیشن 6 دارای یک حافظه SSD جدید برای کاهش زمان بارگذاری باشد و احتمالا سونی نسخه دیجیتالی کنسول جدید خود را با حداقل 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی به بازار عرضه می‌کند.

یکی از ویژگی‌های شایعه شده برای کنسول پلی استیشن 6، قابلیتی به نام PlayStation Spectral Super Resolution یا PSSR است. ظاهرا این فناوری به بازی‌ها اجازه می‌دهد تا با رزولوشن 4K و نرخ 120 فریم بر ثانیه یا رزولوشن 8K و نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا شوند. طبق گزارش‌های منتشر شده، احتمالا نسخه کوچک شده فناوری PSSR برای کنسول میان نسلی PS5 Pro نیز در دست توسعه قرار دارد؛ اما این قابلیت به‌طور کامل در کنسول PS6 پیاده‌سازی خواهد شد.

سوالات متداول

اگر پلی استیشن 5 اسلیم دیجیتال بخرم دیگر امکان استفاده از دیسک بازی وجود ندارد؟

تنها راه استفاده از دیسک بر روی پلی استیشن 5 اسلیم دیجیتال، خریداری کردن درایو بلوری اکسترنال مخصوص سونی است که به صورت جداگانه عرضه شده است.

بازی های پلی استیشن 5 اسلیم و پلی استیشن 5 فرق دارند؟

خیر، تمامی بازی های پلی استیشن 5 اسلیم و فت یکسان است و یکسان خواهند ماند.

چه تفاوت‌هایی بین پلی استیشن 5 و پلی استیشن 5 پرو وجود دارد؟

به طور معمول، نسخه پرو کنسول‌ها دارای پردازنده قوی‌تر، حافظه بیشتر و قابلیت‌های گرافیکی پیشرفته‌تری نسبت به نسخه استاندارد هستند. این به معنای اجرای بازی‌ها با رزولوشن بالاتر، نرخ فریم بیشتر و کیفیت گرافیکی بهتر است.

کنسول ps5 pro قابلیت پشتیبانی از کدام بازی‌ها را دارد؟

کنسول‌های بازی PS5 PRO، قابلیت پشتیبانی از انواع بازی‌های ابری و بازی‌های پر حجم با گرافیک سنگین را دارند.

کیفیت خروجی PS5 بهتر است یا PS5 PRO؟

گرچه PS5 و PS5 PRO با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند؛ اما خوب است بدانید که کنسول PS5 PRO کیفیت خروجی با فریم بالاتری نسبت به PS5 دارد.

آیا نسخه اسلیم نسبت به نسخه‌های قبلی تغییری داشته است؟

بله، این تغییرات شامل درایو نوری قابل ارتقا و تغییرات ظاهری از جمله تغییر در ابعاد و وزن می‌شود که در صورت مطالعه می‏توانید به طور دقیق‏‎تر از تغییرات مطلع شوید.

آیا می‌توان نسخه اسلیم را هم در حالت عمودی و هم در حالت افقی استفاده کرد؟

بله، اما توجه داشته باشید که در جعبه این محصول تنها پایه‌ی قرار‌گیری کنسول در حالت افقی قرار دارد و شما باید پایه قرار‌گیری کنسول در حالت عمودی را جداگانه تهیه کنید.

برای مشاهده کامل مقاله به وبلاگ گیفت پرشیا مراجعه کنید. giftpersia.com

 

 

مقالات مرتبط

بررسی بازی Days Gone Remastered؛ بازگشتی باشکوه به دنیای ویران‌شده

پس از موفقیت اولیه و استقبال قابل توجه از نسخه‌ی اصلی Days…

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

بررسی بازی Delta Force؛ بازگشت یک نام بزرگ به میدان نبرد

Delta Force یکی از آن نام‌هایی است که برای گیمرهای قدیمی، یادآور…

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

بهترین نسخه تاریخ سری F1؟ نگاهی به ویژگی‌های خیره‌کننده بازی F1 25

بازی F1 25 یکی از موردانتظارترین عناوین سال 2025 در دنیای بازی‌های…

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید